Министерството на здравеопазването се присъедиява към споразумение за сътрудничество за подпомагане на деца, пострадали от птп

Министерството на здравеопазването се присъедиява към споразумение за сътрудничество за подпомагане на деца, пострадали от птп

В навечерието на Европейския ден по пътна безопасност - 13 октомври, Министерството на здравеопазването официално подписа Споразумение за сътрудничество в подкрепа на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия. С присъединяването си МЗ се включва активно в  хуманната кауза за опазване живота и здравето на българските деца. Страни по Споразумението са и Министерството на вътрешните работи, Министерството на транспорта, Българският червен кръст, Асоциацията на автомобилните производители в България, Съюзът на българските автомобилисти, Професионалната българска футболна лига и Здравноосигурителният институт. Очаква се към договора да се присъединят и други институции.

Целта на Споразумението, подписано в Музейната зала на БЧК, е да се обединят усилията в подкрепа на създадения през 2005 г. Национален дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно транспортни произшествия. От своето учредяване досега Фондът е подпомогнал семействата на 116 деца-жертви на пътно-транспортни произшествия.

Страните ще си сътрудничат в областта на превенцията на пътно-транспортни произшествия, като провеждат периодични информационни, благотворителни и фондонабирателни кампании в подкрепа на деца, пострадали от ПТП. Те ще си взаимодействат в популяризирането на конкретни инициативи.

Времето