Ерсте Банк И Отр Внесоха Окончателни Офертите За Банка Дск

Ерсте Банк И Отр Внесоха Окончателни Офертите За Банка Дск

На 10 април в 14.00 ч. в сградата на Банковата консолидационна компания (БКК) публично бяха отворени офертите за приватизацията на Банка ДСК.

Две са окончателните оферти внесени в БКК. Те са на австрийската Ерсте банк и унгарската OTP, като и двете оферти са за 100 процента от капитала на Банка ДСК.

Финансовият министър Милен Велчев, който е председател на борда на директорите на БКК съобщи, че Гръцката Пиреос банк не е подала оферта. Мотивите на банката са, че отказът е заради геополитическата ситуация и няма нищо общо с българския пазар и Банка ДСК.

Съветът на директорите на БКК ще започне незабавно да работи по оценката на предложенията. През следващата седмица ще бъде обявен предпочетеният купувач. Изпълнителният директор на БКК Нели Кордовска очаква преговорите с него да приключат за една-две седмици и в края на април - началото на май да бъде насрочена датата за подписване на договор с предпочетения купувач.

Милен Велчев заяви, че размерът на гаранциите, които държавата ще поеме за евентуални скрити задължения на Банка ДСК, предстои да бъде уточнен.

Водещи новини

Времето