Подължава Дейността На Работната Група По Финансова Децентрализация

Подължава Дейността На Работната Група По Финансова Децентрализация

На 27.03.2003г., министърът на финансите Милен Велчев заедно с със зам.-министрите Кирил Ананиев и Любомир Дацов се срещна с ръководството на НСОРБ.

По време на срещата беше решено работната група по финансова децентрализация да продължи дейността си и в най-скоро време да проведе заседание. Обсъдени бяха конкретни предложения внесени от НСОРБ. Според министър Велчев една част от тях могат да бъдат приети веднага, но други не са от компетенцията на министерството или са неприемливи. Той се ангажира да представи предложенията пред министър-председателя и правителството.

Във връзка с неразплатените разходи министър Велчев заяви, че ще се запознае с анализа на независимите експерти от “Инициатива местно самоуправление”, след което ще коментира темата.

Срещата е продължение на диалога, който Министерство на финансите започна миналата година с общините, заяви по-късно министър Велчев пред журналисти. Той определи противоречията между общините и министерството, които бяха афиширани в медиите, като плод на недоразумения и липса на достатъчна комуникация. Ръководството на министерство на финансите има добрата воля да продължи диалога, категоричен бе Милен Велчев.