Министърът На Финансите Милен Велчев Назначи Тримата Заместник-Изпълнителни Директори На Националната Агенция За Приходите

Министърът На Финансите Милен Велчев Назначи Тримата Заместник-Изпълнителни Директори На Националната Агенция За Приходите

Министърът на финансите Милен Велчев назначи тримата заместник-изпълнителни директори на Националната агенция за приходите /НАП/. Това е в изпълнение на решението на Управителния съвет на НАП, взети на първото му заседание на 29 януари т.г.. Съгласно него изпълнителният директор на приходната агенцията има трима заместници.

Мария Атанасова Мургина ще отговаря за управлението на проекта за изграждане на НАП и оперативните процеси на агенцията. Тя е завършила УНСС, специалност “Управление и планиране”. Преди да бъде назначена на тази длъжност, г-жа Мургина е била заместник главен данъчен директор. На този пост тя е отговаряла за информационните технологии, статистиката, анализите и прогнозите, управлението на човешките ресурси и др. В данъчната администрация започва работа от 1997 г. Преди този период е работила като главен счетоводител в частни компании. От 2000 г. ръководи проекта по изграждането на Национална и агенция за приходите. В рамките на проекта ръководи всички процеси, свързани с управлението на средствата по предоставени безвъзмездни помощи и провеждане на процедури по избор на консултанти.

Иван Кунчов Мавров ще отговаря за финансово-счетоводните дейности, управлението на човешките ресурси и международната дейност в НАП. Роден е през 1957 г. и е завършил УНСС специалност “Счетоводство и контрол”. Почти целият му професионален стаж е бил в банковата сфера. До назначаването му за зам.-директор на НАП г-н Мавров е бил директор на Районно управление “Социално осигуряване”.

Гавраил Борисов Забуртов ще бъде отговорен за информационните технологии, капиталното строителство и административното обслужване в НАП. Роден е през 1961г. Завършил е ВИХВП – Пловдив и УНСС – София, специалност “Икономика и управление на индустрията”. Работил е над 10 години в банковата сфера. До назначаването му за зам.-директор на НАП г-н Забуртов е бил директор на SG Експресбанк АД клон Смолян.