Над 650 Са Регистриралите Се Участници В Първия Online Разговор На Министъра На Финансите Милен Велчев

Над 650 Са Регистриралите Се Участници В Първия Online Разговор На Министъра На Финансите Милен Велчев

На 25 февруари 2003 г., министърът на финансите Милен Велчев за пръв път разговаря online в чата на Интернет сайта на министерството. ТВ-чатът се излъчи на живо от студиото на bgweb.tv – първата българска интернет телевизия. За един час броя на регистриралите се участници надхвърли цифрата 650, като над 81% от тях бяха от България, а останалите - от Русия (100 души), САЩ (50), Япония, Китай и Австралия.

По време на разговора бяха зададени повече от 1000 въпроса, като в рамките на технологичното време министърът на финансите успя да отговори на 101 от тях. Въпросите и отговорите могат да бъдат прочетени на адрес www.minfin.bgweb.tv.

По време на разговора министър Велчев отговори на въпроси, отнасящи се до икономическата политика на правителството, ефекта от операциите по оптимизирането на външния дълг на България, приватизацията, резултатите от дейността на “Краун ейджънтс” у нас, борбата срещи сивата икономика, данъчната политика, и т.н.

Милен Велчев е първият български министър, който разговаря online с интернет потребители от България и чужбина. Неговото намерение е това да стане ежемесечна практика, като конкретната дата и час ще бъдат оповестявани на страницата на Министерството на финансите www.minfin.bg.

В Галерията на Интернет страницата на Министерство на финансите са публикувани снимки от събитието.

Водещи новини

Времето