Министърът На Финансите Милен Велчев Откри Кръгла Маса За Внедряването На Ит Проекти В Държавната Администрация

Министърът На Финансите Милен Велчев Откри Кръгла Маса За Внедряването На Ит Проекти В Държавната Администрация

На 27 февруари 2003 г., министърът на финансите Милен Велчев откри кръгла маса, посветена на внедряването на ИТ проекти в сектора на държавната администрация. Участници в нея са водещи експерти, консултиращи електронните правителства по света. Министърът на финансите е съпредседател на Междуведомствения съвет за електронното правителство, създаден с постановление на Министерски съвет.

В изказването си министър Велчев подчерта, че един от приоритетите ни в областта на ИТ сектора е да продължим инициативата по изграждането на Електронно правителство. Според него това е преди всичко дейност по оптимизиране на бизнес процесите в администрацията чрез използване на подходящи информационни технологии. Финансовият министър подчерта, че това не е чисто технологична дейност за автоматизация на съществуващите процеси, а процес на тяхното оптимизиране.

Министър Велчев представи пред участниците в кръглата маса проектите, които се реализират в Министерство на финансите в тази посока. На първо място предстои изграждане на информационна система на Националната агенция но приходите. В средата на годината ще се инсталира новата WEB версия на Българската интегрирана митническа информационна система (БИМИС 2.0). Ще се активира модул “Транзит”, способстващ обработката на транзитните операции в Агенция “Митници”. Изградена е мрежата за пренос на данни на Министерство на финансите, като предстои включване и на останалите агенции и дирекции към министерството. Започва и изграждане и внедряване на модули за работа с универсален електронен подпис.

Времето