Министърът На Финансите Милен Велчев Се Срещна С Вицепрезидента На Световната Банка Йоханес Лин

Министърът На Финансите Милен Велчев Се Срещна С Вицепрезидента На Световната Банка Йоханес Лин

На 18.11.2002г. в Министерството на финансите се състоя среща между министъра на финансите Милен Велчев и вицепрезидента на Световната банка Йоханес Лин. На нея бяха обсъдени изпълнението на ангажиментите на България, свързани с програмата на Световната банка за подпомагане на реформите в България.

В рамките на програмата са предвидени три заема за преструктуриране на обща стойност 450 млн. щ.д. Предстои Световната банка да одобри отпускането на първия заем – PAL I в размер на 150 млн. щ.д., отнасящ се до стимулиране на структурните реформи.

Като цяло оценката на Световната банка бе, че мерките, които правителството предприема, са в правилна посока, констатира Йоханес Лин. Милен Велчев увери вицепрезидента на Световната банка, че правителството има силна политическата воля за приватизацията на “Булгартабак”. Едновременно с това обаче то е и задължено да следва принципите за разделението на властите. Финансовият министър информира своя гост, че е готова схемата за решаване на проблема със задълженията на “Топлофикация – София”, която предстои да бъде одобрена от Столичния общински съвет.

Времето