Зам.-министър Костов участва в събрание на Асоциация общински гори

Зам.-министър Костов участва в събрание на Асоциация общински гори
Заместник–министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов  участва в заседание на Общото събрание на Асоциация общински гори. Събитието се проведе в Лесотехническия университет.

Зам.- министър Костов подчерта, че приемането на законът е голям успех и благодари за активното участие на асоциацията. От друга страна той е сериозна отговорност за общините. В момента се изготвят наредби, които са професионално и експертно обосновани. Изключително важно е да се стимулират инвестиции за развитие на горския сектор, допълни зам.-министърът.

Ролята на асоциацията е все по –голяма. Децентрализацията, която се извършва с новия Закон за  горите, увеличава отговорността на общините.  Зам. – министър Костов призова за по –голяма активност при кандидатстване по мерките свързани с горите от Програмата за развите на селските райони 2007-2013г. В заключение той добави че „ Горите са част от нашето  бъдеще и това на децата ни”.

По време на заседанието д-р инж. Ценко Ценов експерт от Изпълнителна агенция по горите получи награда от асоциацията за активно участие и принос при изготвянето на Закона за горите.
 

Водещи новини

Времето