Министър Евгений Желев е поканен да връчи наградите „медик на годината”

Министър Евгений Желев е поканен да връчи наградите „медик на годината”

На 15 януари 2009 г. /четвъртък/ от 18.00 часа в ресторант „България”, /бул. „Цар Освободител” 4/ за 18-ти пореден път  редакцията на вестник “Форум Медикус” организира тържество по връчване на голямата годишна награда “Медик на годината”. На тържеството ще бъде обявен и носителят на наградата “За принос в управлението на здравеопазването”, която се връчва за пета поредна година. 

Министърът на здравеопазването  д-р Евгений Желев е поканен да връчи наградите на отличените.

Наградата „Медик на годината” е учредена от редакционния екип на специализирания медицински вестник „Форум Медикус” с цел да се направят обществено достояние постиженията на българските медицински специалисти и учени. По регламент наградите  се определят след цялостна оценка на събитията в медицинската наука и практика през годината и след консултации с утвърдени медици от Обществения съвет на вестника.

За 2008 г. редакционната колегия и Общественият съвет на вестник “Форум Медикус” единодушно отличиха със званието „Медик на годината” чл.-кор. проф. Дамян Дамянов - виден представител на хирургичната наука и практика, изтъкнат общественик, един от радетелите за по-добро българско здравеопазване. 
 
С наградата „За принос в управление на здравеопазването” ще бъде отличена д-р Жанина Калинкова, изпълнителен директор на Областната болница в гр. Добрич.

Времето