Министър Найденов и бизнес делегация от земеделския сектор ще посетят Косово

Министър Найденов и бизнес делегация от земеделския сектор ще посетят Косово
На 17 август 2011 г. министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и бизнес делегация от земеделския сектор ще посетят Република Косово.

Част от програмата на министър Найденов е среща с министър-председателя Хашим Тачи и заместник министър-председателя и министър на търговията и индустрията Мимоза Кусари-Лила. Министър Найденов ще се срещне и със своя колега Блеранд Ставилечи, министър на земеделието, горите и развитието на селските райони, с когото ще открият Бизнес форум. На форума ще се договорят възможностите за износ на български храни и земеделска продукция за Косово.

Посещението на българската делегация в Косово е по покана на Вицепремиера на републиката Мимоза Кусари-Лила, която бе в страната ни миналата седмица. Както г-жа Кусари-Лила спомена тогава Република Косово се нуждае от доставки на храни и земеделска продукция от България на стойност до 300 млн. евро, за да запълни потенциалния недостиг на пазара си, който се очертава след налагането на реципрочни мерки, засягащи търговията на страната със Сърбия и Босна и Херцеговина.

Част от българската официална делегация е зам.-министърът на външните работи Димитър Цанчев и зам.-изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните Антон Величков.

Времето