Над 140 проверки са направили служителите от специализираното звено „Горска стража” към Изпълнителната агенция по горите през юли

Над 140 проверки са направили служителите от специализираното звено „Горска стража” към Изпълнителната агенция по горите през юли
Специализираното звено „Горска стража” към Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) е извършило през юли проверки по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите.

Горските служители са проверили 108 товарни автомобила, натоварени с дървесина на територията на регионалните дирекции по горите и държавните горски и ловни стопанства в страната. През юли също е извършена инспекция на 33 обекта за преработка и търговия на дървен материал. Разкрити са 16 нарушения, за които са съставени констативни протоколи и нарушителите са санкционирани с 18 акта за установяване на административни нарушения. Установена е сеч на 48 бр. немаркирани дървета от бук.

В резултат на извършените проверки през миналия месец са задържани 32,50 пространствени м3 дърва за огрев,  технологична дървесина – 39 м3, 0,87 м3 трупи от бук и 2,46 м3 трупи от ела. Според статистиката на ИАГ за юли са конфискувани пет товарни автомобила, превозващи дърва без задължителните превозен билет и маркировка.



Водещи новини

Времето