Българска агенция по безопасност на храните разпореди проверка на всички храни предназначени за помощи

Българска агенция по безопасност на храните разпореди проверка на всички храни предназначени за помощи
Българска агенция по безопасност на храните разпореди проверка на всички видове храни предназначени за помощи по реда на прилаганата от ДФ„Земеделие“ програма „Благотворителни операции“ в сътрудничество с Български червен кръст. Всяка Областна дирекция по безопасност на храните ще извърши физическа и документална проверка на наличните количества от всички видове храни в складовете на БЧК раздавани по програмата.

Ще се проверява съответствието на храните по органолептични показатели (цвят, цялост на опаковката, мирис), както и придружаващите партидите документи. При констатиране на несъответствия, партидите ще бъдат възбранявани.

След подаден сигнал на 16 август 2011 година, за ориз със съмнително качество раздаван като помощ от Български червен кръст на крайно нуждаещи се в област Враца, Българска агенция по безопасност на храните извърши незабавна проверка. Инспекторите към ОДБХ - Враца са изпратили проби от ориз за лабораторни изследвания за годност за консумация, както и за наличие на микотоксини.

Водещи новини

Времето