Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие реновирани болнични отделения в чирпан и стара загора

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие реновирани болнични отделения в чирпан и стара загора

На  23 януари 2009 г. министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в гр.Чирпан и гр. Стара Загора.

В 10.00 ч. министър Желев ще открие обновеното Неврологично отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Чирпан.

В 11.30 ч.  министър Желев ще посети Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Ст. Киркович” в Стара Загора, където ще пререже лентата на две реновирани отделения – I-во вътрешно гастроентерологично и II-ро вътрешно кардиологично отделение. Началниците на двете отделения ще представят специална презентация на организацията на работата, диагностиката и лечението.

Отделенията са ремонтирани през 2008 г. със средства на Министерството на здравеопазването за капиталови ремонти в размер на 300 000 лв.

В 12.30 ч. е предвидена пресконференция в Заседателната зала на МБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович”.

В 13.10 ч. министър  Евгений Желев ще посети АГ отделението на болницата, където в Деня на родилната помощ – 21 януари 2009 г., се родиха тризнаците Виктория, Божидара и Любомир, заченати ин витро.   Д-р Желев ще връчи специални подаръци на новородените и тяхната майка Лена Христова.

От 17.00 ч. министър Желев ще участва в срещата на Националното сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение, което ще се проведе в Старозагорските минерални бани. На срещата ще бъдат обсъдени методиката на финансиране на дейности от Министерството на здравеопазването и  участието на областните болници в проекти и програми на Европейския съюз с бенефициент МЗ.

Програмата на посещението на министър Евгений Желев предвижда срещи с кметовете на гр.Чирпан и гр.Ст. Загора, с областния управител и с председателя на Общинския съвет в Ст. Загора, ръководители на лечебни и здравни заведения.

Времето