Приветствие на министъра на земедeлието и храните д-р Мирослав Найденов по повод Деня на хранително-вкусовата промишленост

Приветствие на министъра  на земедeлието и храните д-р Мирослав Найденов  по повод  Деня на хранително-вкусовата промишленост

 

УВАЖАЕМИ  ДАМИ И ГОСПОДА,


Приемете моите искрени поздравления по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост. Оценявам, че всички вие, които се грижите  на българската трапеза  да има вкусна и качествена храна, полагате усилия да покривате стандартите за  безопасност на хранителния продукт, за да може потребителят да е сигурен в консумацията му.  

В условията на пазарна икономика, когато производството на храна силно се сегментира, много важно е по веригата от фермата до вилицата да функционира ефективен модел за прилагане на единни стандарти за качество,  както на суровинната база, така и за храната като готов продукт.

С предприетите стъпки от Министерство на земеделието и храните  за създаване на Агенция по храните до голяма степен се въведе  сериозен контролен механизъм  върху производството на хранителни продукти. С прилагането  на   българския държавен  за някои продукти като хляб, месо и млечните продукти, нашите намерения са да се ограничи до мининум  предлагането на пазара  на некачествена продукция. От вашата дейност до голяма степен зависи и здравето на българското население, защото добрата храна определя параметрите на  здравния статус.

В празничиния ден пожелавам на вас и вашите семейства здраве, успех в бизнеса, като вярвам, че и за в бъдеще ще продължите да развивате своя професионализъм и ще се доказвате в бранша с възможностите на лоялната конкуренция.


МИНИСТЪР
Д-Р МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ


Водещи новини

Времето