ИАРА стартира приема на заявления за усвояване на квотата от калкан за 2012 г.

ИАРА стартира приема на заявления за усвояване на квотата от калкан за 2012 г.
От днес рибарите могат да подават заявления за усвояване на квотата от калкан за 2012 г.

Изпълнителният директор на ИАРА г-н Пламен Захариев откри производство по издаване на общ административен акт за приемане на система за разпределяне на индивидуални квоти за улов на калкан и идентифициране на риболовните съдове, които да бъдат включени в списъка на корабите, участващи в усвояването на квотата за калкан през 2012 г.

Заявление за участие в риболова на калкан през 2012 г. могат да подават лица, притежаващи риболовни съдове, вписани в Регистъра на  риболовните кораби и дънни мрежи, с минимален размер на окото не по-малко от 400 mm.

За да бъдат включени в списъка на корабите, които ще участват в усвояването на квотата за калкан през 2012 г., кандидатстващите лица следва да подадат в един от секторите „Рибарство и контрол” на ИАРА Заявление /по образец/, публикувано на Интернет страницата на ИАРА www.iara.government.bg в раздел “Уведомления”.

Крайният срок за подаването на заявления за участие в усвояването на квотата за калкан за 2012 г. е 30.12.2011 г.

Одобреният списък на корабите, които ще участват в усвояването на квотата за калкан през 2012 г. ще бъде публикуван на Интернет страницата на ИАРА и на общественодостъпни места не по-рано от 10 януари 2012 г.

Времето