Дирекцията на Природен парк “Беласица” организира почистване на планината

Дирекцията на Природен парк “Беласица” организира почистване на планината
Над 100 доброволци от граждански сдружения, училища и държавни институции от град Петрич ще се включат в инициативата „Да живеем на чисто”. Дирекцията на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите организира поредното почистване на планината Беласица, което ще се проведе на 03.12.2011 г. (събота) от 10:00 часа. Сборният пункт е стадиона в гр. Петрич.

Това е третото почистване на планината за тази година, което се организира от парка. Традиционно кампанията ще обхване най-замърсените места. Екипите от доброволци ще работят около младежкия дом, алеята на здравето и най-посещавания маршрут от града до хижите Беласица и Конгур. В почистването може да участва всеки. Инициативата е повод за неформално  образование на младите природолюбители в опазването на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъци.

За доброволцитe са осигурени чували и ръкавици. Също така е организирано и извозването на събраните отпадъци. От Дирекцията на парка са се погрижили и за доброто настроение на участниците. Ще бъдат организирани различни викторини и забавления. Организаторите са осигурили и награди за участниците в почистването.


Водещи новини

Времето