Министър Найденов откри XX- тото юбилейно международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

Министър Найденов откри  XX- тото юбилейно международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов  откри XX-тото юбилейно международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич. „Аз се радвам, че тази година има с 20% ръст повече изложители тук, въпреки икономическата криза”, каза мининстърът при откриването на изложението.  Той направи традиционната обиколка на щандовете и разгледа селскостопански машини и трактори. Министър Найденов подари тракторче-макет на едно от децата посетители. Тази година във форума участват 152 фирми от различни страни.

 

Министерство на земеделието и храните участва за втора поредна година с информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Експерти от МЗХ и Националната служба за съвети в земеделието запознават на място посетителите с начините за инвестиции и финансиране по Програмата. Те ще информират гражданите за новостите по мерките, засягащи различните сектори в земеделието, които са типични за региона, както и за предстоящия прием на заявления по мерките от Програмата.

 

На събитието присъстваха  и областният управител на Добрич Желязко Желязков, кметът на града Детелина Николова и заместник – директорът на Държавен фонд „Земеделие” Свилен Костов.

 

Водещи новини

Времето