Министър Калфин към ИТ индустрията: „Вие сте доказателство за това, че човек може да успее, докато работи от сърце“

Министър Калфин към ИТ индустрията: „Вие сте доказателство за това, че човек може да успее, докато работи от сърце“

„Ползването на информационните и комуникационни технологии става част от живота и всекидневието ни“, подчерта вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който участва в награждаването на победителите в ИТ конкурса CodeIT.

„Като евродепутат бях активно ангажиран по темата ИТ технологии и ви уверявам, че никога не е късно човек да придобие умения в тази област“, отбеляза министър Калфин. Той поясни, че това, от което се нуждае ИТ секторът, е прилив на млади кадри и Министерството на труда е готово да си сътрудничи активно с работодателите за постигане на тази цел.

Вицепремиерът припомни, че отскоро е посланик на кампанията на Европейската комисия “eSkills forJobs 2015-2016”, чийто кореспондент за България е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). „Желанието ми е да помогна на една традиция в България – колкото е възможно повече хора да се насочват към ИТ технологиите“, отбеляза министър Калфин.

На финала на изказването си, той отправи и пожелание към всички участници и организатори на конкурса: „Ходете с изправени глави и давайте пример със себе си, защото той привлича последователи. Вие сте доказателство за това, че човек може да успее, докато работи от сърце правейки това, което му е приятно.“

Времето