Министър Калфин изрази готовност за задълбочаване на сътрудничеството с Виетнам в сферата на заетостта и професионалното обучение

Министър Калфин изрази готовност за задълбочаване на сътрудничеството с Виетнам в сферата на заетостта и професионалното обучение

България и Виетнам биха могли да засилят сътрудничеството си в областта на заетостта и професионалното обучение. Това стана ясно след срещата на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и новоназначения посланик на Виетнам в България н.пр. Нгуен Тхи Хонг Оан.

 

„Взаимоотношенията между двете държави са много добри и са доказани през годините. Ниската безработица във Виетнам и високата професионална подготовка на кадри в инженерните специалности, в медицината и в туризма, ни дават основание да започнем да работим върху повишаване на сътрудничеството. В тези сектори страната ни среща най-сериозен дефицит на квалифицирани работници и едно добре изработено сътрудничество вярвам, че би могло да е от полза и за двете страни“, коментира срещата министър Калфин.

 

Н. пр. Нгуен Тхи Хонг Оан похвали темпът на развитие на българската икономика и това, че страната ни е втора в Европа по най-бързо намаляване на безработицата. „В страната ви има много добри условия за икономическо развитие. Новоназначеното правителство във Виетнам има интерес към възможностите за инвестиции в страната и обмена на работна ръка. Във Виетнам работят 4000 експерти и 37 000 работници, обучени в България. Бихме се радвали да имаме възможността отново да засилим двустранното си сътрудничество в сферата на заетостта и професионалното обучение“, коментира на свой ред посланикът.

Водещи новини

Времето