Вицепремиерът Ивайло Калфин е първият български министър на труда, поканен за модератор в рамките на Съвета на ЕС по заетост

Вицепремиерът Ивайло Калфин е първият български министър на труда, поканен за модератор в рамките на Съвета на ЕС по заетост

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин  е поканен да води един от трите панела по време на заседанието на министрите на труда от страните-членки на ЕС в Съвета на ЕС, което ще се проведе на 19 и 20 април 2016 г. в Амстердам. Министър Калфин ще бъде модератор по време на една от пленарните сесии, посветена на социалната закрила. Вицепремиерът ще представи позицията на България по Европейския стълб за социални права. Стратегическият документ, който се очаква да бъде приет в началото на 2017 г., ще надгради достиженията на правото на ЕС в социалната област и ще допринесе за сближаване на националните политики за заетост и социална закрила на държавите-членки.

 

Основен фокус на пленарните сесии ще бъде поставен върху мерките за подобряване на работата на пазара на труда, включително подобряване на регламента за мобилността на командированите работници, подобряването на достъпа до пазара на труда и повишаването на справедливостта при формиране на заплащането на трудовите имигранти.

 

По време на посещението си министър Ивайло Калфин ще проведе работна среща с държавния секретар на Кралство Белгия  Барт Томелейн.  

 

Водещи новини

Времето