Министър Русинова пожела на добър час на абитуриенти в неравностойно положение

Министър Русинова пожела на добър час на абитуриенти в неравностойно положение

„Днес е един от най-важните дни във вашия живот. От утре за вас започва голямото приключение  - да се учите, да започнете работа, да създадете семейство. Моят съвет е: Учете, за да имате възможности да си намерите по-хубава работа и да имате по-високи доходи, с които да си осигурите хубав, спокоен и щастлив живот“. С тези думи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова пожела на добър час на абитуриентите при откриването на бала за младежи в неравностойно положение .

 

Тържеството беше част от инициативата на президента Росен Плевнелиев „Подкрепи една мечта“, която се реализира в партньорство с Министерството на труда и социалната политика.

 

„За мен, като нов социален министър, е много важно да обърнем смисъла на популярната поговорката: „Учи, за да не работиш“. Разчитам, че със знанията си ще реализирате и най-смелите си мечти не само, че ще превърнете България в най-хубавото място за живеене, но и ще бъдете и най-щастливите българи!“, приветства абитуриентите министър Русинова.

 

„Имате подкрепата на всички институции – на президентството, на парламента, на всички социални служби. На ваше разположение сме“, добави тя.

 

„През юни Агенцията по заетостта ще организира трудови борси, на които ще можете да се срещнете с работодатели, да намерите своята първа работа или стаж, или да запишете курсове за повишаване на квалификацията и за придобиване на нови умения. Вярвам, че с наша помощ ще намерите своя път, за да бъдете достойни граждани на България!“, добави Русинова.

 

„Желая ви най-веселото и хубаво тържество тази вечер. Всички стоим зад вас. На добър час!“, добави министър Русинова.

Водещи новини

Времето