Министър Русинова ще ръководи делегацията на България за Международната конференция на труда на 7 и 8 юни

Министър Русинова ще ръководи делегацията на България за Международната конференция на труда на 7 и 8 юни

Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще участва на 7 и 8 юни в Международната конференция на труда в Женева, Швейцария. Тя е ръководител на националната делегация на България, в която участват представители на правителството, национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите.

 

Министър Русинова ще представи днес, 7 юни, позицията на България относно доклада на генералния директор на Международната организация на труда (МОТ): „Инициатива за изкореняване на бедността: МОТ и Дневен ред 2030“.

 

Основен акцент в тазгодишната Конференция ще бъде първо четене на проект на Препоръка относно достойните условия на труд за мир, сигурност и устойчивост при бедствия: Ревизия на Препоръката за заетостта (преход от война към мир) от 1944 г.

 

Паралелни дискусии ще бъдат проведени в рамките и на другите два комитета: Комитет относно достоен труд в глобалните вериги за доставки и  Комитет относно оценка на ефекта от Декларацията на МОТ за социална справедливост за справедлива глобализация, 2008 г.