В Правец дискутират демографските предизвикателства в Северозападна България

В Правец дискутират демографските предизвикателства в Северозападна България

От 7 до 9 юни 2016 г. Министерството на труда и социалната политика ще проведе тридневна регионална кръгла маса в гр. Правец за обсъждане на демографските предизвикателства в Северозападен район - за областите Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

        

Ще бъдат дискутирани проблеми, свързани със застаряване на населението и потребностите на администрацията и заинтересованите страни и институции за подготовка, изграждане на капацитет и улеснение на изпълнението на хоризонталната интегрирана държавна политика за демографско развитие в района.

 

Работата по време на кръглата маса ще протече в четири панела с представяне и обсъждане на специфичните национални и регионални предизвикателства и на възможностите за насърчаване на активния живот на възрастните хора в сферите на заетостта, участието в обществото, самостоятелния и независим живот, доброволчеството.

 

Резултатите от дискусиите по време на кръглите маси ще бъдат публикувани в Сборник и ще послужат за разработването на Национална цялостна стратегия за активен живот на възрастните хора в България.

 

За участие са поканени областни управители, кметове на общини, представители на бизнеса и синдикатите, неправителствени организации, изследователи и др.

        

Кръглата маса ще бъде реализирана с финансовата подкрепа на Европейската комисия по Грантово споразумение с Министерството на труда и социалната политика и ще бъде проведена в хотел „Риу Правец“.

Водещи новини

Времето