Зам.-министър Димитрова обсъди възможностите за по-добра защита на правата на хората с увреждания

Зам.-министър Димитрова обсъди възможностите за по-добра защита на правата на хората с увреждания
Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова участва в международен младежки форум, организиран от Фондация „Лумос“ в Благоевград. В събитието се включиха националните младежки съвети на България, Чехия, Молдова и Великобритания. Целите на форума са да се подкрепят младите хора с увреждания да развият своите умения като самозастъпници и да вземат общо решение за по-ефективно застъпничество за правата на всички деца и младежи. 
 
Зам.-министър Димитрова се запозна с изразени мнения и предложения за различни политики за младите хора с увреждания в грижа. Чуждестранните участници разказаха как в техните страни протича процеса на деинституционализация на грижата за деца и трудностите, които срещат момчетата и момичетата от институции и услуги в ежедневието си.
 
По време на работни групи, бяха обсъдени възможностите на младите хора с увреждания да получат подходящо образование и достъпната архитектурна градска и училищна среда, както и начините за влияние при създаването на подходящи политики за децата от уязвими групи.

Водещи новини

Времето