Български предприемачи обменят опит с швейцарски компании

Български предприемачи обменят опит с швейцарски компании
Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова участва в срещи за обмен на опит между български млади предприемачи и представители на бизнеса от Швейцария. Инициативата е в рамките на проекта „Иновативни модели за бизнес развитие и корпоративна социална отговорност“, насочен към създаване и интегриране на практики на отговорен бизнес в малките и средни предприятия в България. Проектът се провежда в партньорство с Швейцарския Институт за предприемачество SIFE и с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария, чрез Българо-Швейцарска програма за сътрудничество, фонд „Партньорство и експертна помощ”.
 
В рамките на проекта бяха проведени безплатни обучения по бизнес развитие и корпоративна социална отговорност в Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново, Враца и София, в които се включиха над 200 малки и средни предприятия. По време на образователните срещи във всеки град участниците бяха консултирани и подпомогнати да интегрират практики на отговорен бизнес в компаниите си, както и получиха възможност да презентират пред аудитория.
 
Най-обещаващите идеи, възникнали по време на обученията, бяха представени на 28 юни 2017 г. в София в присъствието на ментори, швейцарски експерти, инвеститори и представители на бизнеса. Петима победители спечелиха пътуване до Швейцария за обмен на опит.
 
По време на посещението в Швейцария финалистите ще срещнат компании от различни сектори, които успешно са създали и интегрирали практики за корпоративна социална отговорност. Участниците ще имат възможност да обсъдят принципите на работа и успешните бизнес модели, реализирани от швейцарските предприемачи, както и възможностите за прилагане на практики за корпоративна социална отговорност за устойчиво развитие. Целта на срещите е установяване на трайни партньорства и възможности за реализация на бъдещи съвместни проекти.

Времето