Министър Петков се срещна с организацията „Малки български хора“

Министър Петков се срещна с организацията „Малки български хора“

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с представители на националната организация „Малки български хора“. Основна тема на разговора бяха възможностите за подобряване на качеството на живота на хората с нисък ръст чрез изграждане на достъпна инфраструктура. Представителите на организацията благодариха за доброто партньорство и подкрепата, която са получавали от Министерството на труда и социалната политика.

 

По време на разговора беше обсъдена и възможността сдружението да кандидатства за финансиране на свой проект по схема „Равни шансове“ от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта на схемата е да създаде предпоставки за активното приобщаване и насърчаване на равните възможности за заетост на хората с увреждания.

 

Бюджетът й е 8 млн. лв. Със средствата ще се финансират комплексни действия за улесняване достъпа до заетост на уязвими групи, както и предоставяне на възможности за връщането на пазара на труда на хора, които полагат грижи за близките си с увреждания.

Времето