Зам.-министър Русинова се срещна с Ролф Шмаштенбергер, постоянен държавен секретар на Министерството на труда на Германия

Зам.-министър Русинова се срещна с Ролф Шмаштенбергер, постоянен държавен секретар на Министерството на труда на Германия

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова се срещна с Ролф Шмаштенбергер, постоянен държавен секретар на Министерството на труда и социалните въпроси на Германия. Разговорът се състоя днес в София в рамките на неформалното заседание на министрите на Европейския съюз по заетост и социална политика.

 

По време на срещата беше обсъден напредъка по законодателните досиета на Европейската комисия в контекста на плановете на Българското председателство за определяна на дневен ред на формалното заседание на Съвета на ЕС по заетост и социална политика през юни.

 

Заместник-министър Русинова представи напредъка при обсъждането на Регламент 883, директивата за подобряване на баланса между професионалния и личния живот и директивата за осигуряване на прозрачни и предвидими условия на труд.

 

Разчитаме на подкрепата на Германия и работим усилено, за да отчетем предложенията на всички държави членки с цел постигането на най-добрите консенсусни решения, каза Русинова.

Ролф Шмаштенбергер отбеляза доброто сътрудничество между България и Германия в сферата на заетостта и социалната политика. Двамата със заместник-министър Русинова изразиха желание партньорството между двете страни да бъде задълбочено в бъдеще.

 

По-късно през деня заместник-министър Русинова се срещна и с Беате Хатрингер-Клайн, министър на труда, социалните въпроси и здравеопазването на Австрия. Акцент в разговора беше изпълнението на програмата и приоритетите на председателското трио на Съвета на ЕС Естония – България – Австрия. Обсъдена беше и подготовката на Австрия за председателството на Съвета на ЕС през втората половина на 2018 г.

Водещи новини

Времето