Започна второто издание на образователната програма за ученици «Небанков финансов сектор в България»

Започна второто издание на образователната програма за ученици  «Небанков финансов сектор в България»

За втори пореден път Комисията за финансов надзор и Министерството на образованието и науката организират образователна програма  «Небанков финансов сектор в България», 5-8 юли 2004 г.,  насочена към учениците от средните икономическа училища в България. Във второто издание участват 16 ученика. Първото издание на образователната програма се проведе през месец април и бе оценено като изключително успешно и полезно както от участниците, така и от наблюдатели на проявата и представители на медиите.

Нашата цел е учениците да обогатят познанията си за  финансовия сектор на страната, да се запознаят със структурата на небанковия финансов сектор и ролята на КФН като регулаторна институция. Образователната програма условно е разделена на  теоретична и практическа част. По време на лекциите  участниците придобиват познания за  принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари. Практическата част включва посещения в различни организации, свързани с дейността на КФН. За да получат преки впечатления за това как работи “бизнеса” е предвидено  учениците да  посетят фондовата борса, “Елана Трейдинг” АД, “Булстрад” АД, “Доверие” АД, “Български здравноосигурителен фонд”

Вярваме, че тази инициатива е значима и полезна и полага началото на активно взаимодействие между българския финансов свят и младото поколение. Искрено се надяваме нашите усилия да получат подкрепа от професионалистите във финансовата област, медиите и обществото като цяло.

Времето