Решения от заседание на КФН от 04.10.2006 г.

Решения от заседание на КФН от 04.10.2006 г.
   
1.Потвърди проспект за вторично публично предлагане на емисия облигации, издадени  от “Феърплей Пропъртис” АДСИЦ, гр. София. Емисията с ISIN код BG2100030068 е в размер на 4 000 000 евро, разпределени в 4 000 броя обикновени, безналични, поименни, обезпечени и лихвоносни облигации с номинална стойност 1000 евро всяка. Облигациите са с плаващ лихвен процент в размер на 6-месечния Euribor + 4.0% годишно, но не по-малко от 6.75%  на годишна база, платим на 6 месечни купонни плащания, изчислени на база на проста лихва за отделните шестмесечни периоди. Срокът на облигационния заем е 60 месеца, считано от 15.08.2006 г., с падеж – 15.08.2011 г.
Емисията  се вписват в публичния регистър на КФН.
 
2.Потвърди проспект за публично предлагане на дялове на два договорни фонда -  „ОТП Централно Европейски Фонд в Акции” и „ОТП Международен Фонд в Акции - Ю Би Ес Фонд на фондовете”, Унгария, чрез “ОТП Фонд Мениджмънт Лимитед”, управляващо дружество, гр. Будапеща.
 Вписва емисията ценни книжа в публичния регистър на КФН.
 3. Вписва“Адванс Екуити Холдинг” АД, гр. София, като публично дружество и емисия ценни книжа, в размер на 11 987 284 лева, разпределена в 11 987 284  броя обикновени, поименни и безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка, издадени от  “Адванс Екуити Холдинг” АД, гр. София, представляваща съдебнорегистрирания капитал на  дружеството, с цел търговия на регулирания пазар на ценни книжа.
.
 4. Не издава окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от “ЗММ – България Холдинг” АД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник “Авал Ин” АД на акции на “ЗММ Нова Загора” АД, гр. Нова Загора, от останалите акционери на дружеството. Предложената цена за една акция е 12.26 лв.
 5. Не издава окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от “Интертръст” ЕАД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционния посредник “Стандарт Инвестмънт” АД, на акции на “Оловно - Цинков Комплекс” АД, гр. Кърджали, от останалите акционери на дружеството. Предложената цена за една акция е 16.50 лв.
 6. Прие на първо четене Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 13 за търговото предлагане за закупуване и замяна на акции, във връзка с разпоредбите на Директива 2004/25/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 21 април 2004 г. за търговите предложения, на основание предвиденото в ЗППЦК правомощие на КФН да въвежда изключения от задължението за регистриране на търгово предложение.
Проектът на Наредба ще бъде изпратен за съгласуване до всички заинтересовани страни и ще бъде публикуван на интернет страницата на КФН.
 7. Прие Наредба за условията за сключване на сделки за намаляване на инвестиционния риск, свързан с активите на фонд за допълнително пенсионно осигуряване и за изискванията и ограниченията към тези сделки.
С тази Наредба се приемат и допълнения в Наредба № 9 на КФН, регламентиращи начина за оценка на инструментите за намаляване на инвестиционния риск. Определят се и държавите и изискванията към регулираните пазари в тях, на които могат да се сключват сделки с фючърси и опции.
Наредба ще бъде обнародвана в Държавен вестник.
 8. Прие на първо четене проект на Наредба за техническите резерви към фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване по професионални схеми.
С Наредбата се определят видовете технически резерви, които се образуват към фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване по професионални схеми, редът, методиката и използваните актюерски методи за тяхното образуване и изчисляване, както и  редът, начинът и ограниченията за инвестиране на средствата за покриване на техническите резерви и правилата за тяхната оценка. Пенсионноосигурителното дружество създава технически резерви в случаите, когато управлява професионална схема, която покрива биометрични рискове, гарантира минимално ниво на доходност или размер на пенсиите.
Проектът на Наредба ще бъде изпратен за съгласуване до всички заинтересовани страни и ще бъде публикуван на интернет страницата на КФН.