КФН ще бъде домакин на международна конференция “Развитието на допълнителното пенсионно осигуряване в Европейския Съюз и предизвикателствата за присъединяващите се страни”

КФН  ще бъде домакин на международна конференция “Развитието на допълнителното пенсионно осигуряване в Европейския Съюз и  предизвикателствата за присъединяващите се страни”

Комисията за финансов надзор  ще бъде домакин на международна конференция  на тема “Развитието на допълнителното пенсионно осигуряване в Европейския Съюз и  предизвикателствата за присъединяващите се страни”, която   ще се проведе на 13 октомври 2006 г. в София. В събитието ще вземат участие изтъкнати чужди и наши експерти в областта на допълнителното пенсионно осигуряване. Форумът се осъществява  с подкрепата на полските партньори   в рамките на туининг  ПРОЕКТ BG/2004/IB/FI/02 по програма  ФАР “Укрепване на административния капацитет на Комисията за финансов надзор”.

На конференцията ще бъдат представени  теми от специфичен интерес за присъединяващите се страни, като частно-управляваното пенсионно осигуряване в ЕС, прилагане на Директива 2003/41 на ЕС и презграничната дейност на институциите за професионално пенсионно осигуряване. Международно признати експерти ще дискутират възможностите за инвестиционен избор от страна на участниците в пенсионни схеми и регулациите на фазата на изплащане на пенсии.
    
Реформата на пенсионните системи през последните години е насочена към устойчиво финансиране на пенсионните плащания. Много от стратегиите за реформи целят развитието на капиталовото пенсионно осигуряване за поддържане на адекватността на пенсионните системи в контекста на намаляващ коефициент на заместване от разходопокривните схеми. От друга страна, настоящият процес по разширяване на ЕС поставя присъединяващите се страни пред изпитание относно хармонизирането на законодателството и презграничната дейност на институциите за пенсионно осигуряване.  

Форумът е предназначен за специалисти в областта на надзора, регулацията и управлението на пенсионноосигурителни схеми.

Медиен партньор на събитието е специализираният електронен портал insurance.bg.

 

Времето