Прекратяване на дейността на ирландски застраховател „Хуго Иншурънс Лайнс Лимитид” (Hugo Insurance Lines Limited)

Прекратяване на дейността на ирландски застраховател „Хуго Иншурънс Лайнс Лимитид” (Hugo Insurance Lines Limited)

Комисията за финансов надзор уведомява заинтересуваните граждани и юридически лица за получена информация в съответствие с чл. 8 от Директива 2001/17/ЕО на Еворейския парламент и на Съвета относно реорганизирането и ликвидацията на застрахователните дружества (Директива 2001/17/ЕО) във връзка с дейността на застрахователна компания „Хуго Иншурънс Лайнс Лимитид” (Hugo Insurance Lines Limited).  Информацията е предоставена от Ирландската Институция за регулация на финансовите услуги.
„Хуго Иншурънс Лайнс Лимитид” е застрахователно дружество, лицензирано в Ирландия, за извършване на дейност по общо застраховане за сключване на следните видове застраховки- по т. 7 „Товари по време на превоз”, т. 8 „Пожар и природни бедствия”, т. 9 „Други щети на имущество” и т. 16 „Разни финансови загуби”.
„Хуго Иншурънс Лайнс Лимитид” е преустановило дейността си през 2006 г. и е престанало да сключва нови застрахователни договори. Всички неизплатени претенции са били уредени към края на 2006 г. В резултат на това дружеството вече няма задължения спрямо застрахованите лица и акционерите са взели решение през 2008 г. да започне производство по ликвидация на дружеството.
Компетентният орган на Ирландия потвърждава, че е назначен ликвидатор на „Хуго Иншурънс Лайнс Лимитид”, който да извърши процедурата по доброволно прекратяване на дейността. В допълнение следва да се отбележи, че лицензът на застрахователното дружество е отнет в съответствие с разпоредбата на чл. 13 от Директива 2001/17/ЕО и дружеството е прекратило дейността си при условията на свобода на предоставяне на услугите.

Водещи новини

Времето