На 13 април 2010 г. ще се проведе заключителна конференция...

На 13 април 2010 г.  ще се проведе заключителна конференция...

На 13 април 2010 г. от 10,00 часа в зала „Роял”, хотел „Шератон” в гр. София ще се проведе заключителна конференция за отчитане резултатите от проведените семинарни обучения на тема “Ефективно противодействие на корупцията в България. Етични стандарти в работата на магистратите”.

Конференцията е част от Плана за действие в изпълнение на подписания през 2007 г. между г-н Борис Велчев – главен прокурор на Р България и г-н Ананд Сет – регионален директор в Световната банка за страните от Южна и Централна Европа договор за отпускане на безвъзмезден Грант в размер на 475 000 щатски долара за Прокуратурата на Република България от Фонда за институционално развитие на Световната банка за борба с корупцията IDF WBTF 058170 – BUL.

В мероприятието ще участват около 160 прокурори и следователи от цялата страна, представители на МВР, ДАНС, НАП, КУИППД, Агенция „Митници”, неправителствени организации и медиите.

На заключителната конференция ще бъде представен обобщителен доклад за борбата на Прокуратурата с корупцията и противодействието на корупцията, основните изводи, направени въз основа на социологическото проучване сред прокурорите за промяната на нагласата на прокурорите относно ефективността на тяхната работа и вътресистемните процеси, които се развиват в най-близката професионална среда на прокурорите и проучването сред гражданите, относно степента на промяната в нагласата на гражданското общество за ефективността от функционирането на Прокуратурата.

С изпълнението на дейностите, включени в Плана за действие се цели укрепването на капацитета и ефективността на Прокуратурата на Р България в осъществяването на мониторинг и противодействие на корупцията във всичките и форми, включително и в съдебната система, както и подобряване на прозрачността и отчетността на функциите на Прокуратурата чрез формиране на партньорство с гражданското общество, проследяване на напредъка на усилията за противодействие и борба срещу корупцията.

Водещи новини

Времето