Главният прокурор Сотир Цацаров ще участва в конференция за създаването на Европейска прокуратура

Главният прокурор Сотир Цацаров ще участва в конференция за създаването на Европейска прокуратура

Професионалната позиция на българското държавно обвинение за създаването на европейска прокуратура ще представи главният прокурор Сотир Цацаров на международна конференция на тема: „Европейска прокуратура и защита на финансовите интереси на Европейския съюз“.

Конференцията е организирана от главния прокурор на провинция Бавария д-р Кристоф Щрьоц и ще се проведе в Мюнхен, Германия, в периода 15 – 17.01.2014 г.

На събитието ще вземат участие главните прокурори на Франция, Испания, Великобритания, Чехия, представители на Министерство на правосъдието на Австрия и Германия, представители на ОЛАФ.

Конференцията е продължение на професионалната дискусия, проведена през месец октомври 2013 г. в Кралство Испания, между главните прокурори на двете държави. Представянето на позициите на страни-членки на Европейския съюз след подписаното споразумение между България, Испания, Португалия и Италия за пълна подкрепа на предложената на 17 юли 2013 г. от Европейската комисия  позиция за създаването и функционирането на модела на Европейска прокуратура, ще продължи и в рамките на двудневния форум на най-високо равнище.

Времето