Ръководители на КТБ не са разследвани, заяви главният прокурор Сотир Цацаров

Ръководители на КТБ не са разследвани, заяви главният прокурор Сотир Цацаров

Отговорни лица на КТБ не са разследвани, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет на 25 юни 2014 г. Разпитвани са свидетели, работещи  във фирми, които са били претърсвани и откъдето е била изземвана документация, но тези свидетели не са на КТБ. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, във връзка с казуса с поставянето на Корпоративна търговска банка (КТБ) под специален надзор. „Има образувано досъдебно производство, срещу подуправителя на БНБ, ръководител на направление „Банков надзор”. Същият е привлечен в качеството на обвиняем”, допълни г-н Цацаров.

Главният прокурор каза още: „С ръководството на БНБ се действа в нормална координация и аз мисля, че самото то предприема максимално адекватните мерки за случая. Нека не се създава паника и нека не се опитваме от едно разследване или от това, че БНБ е предприело адекватни мерки, въпреки всичко да създадем нещо, което реално не съществува”.

На въпрос защо чак сега е образувано досъдебно производство срещу подуправителя на БНБ след като през март месец 2013г. същите тези данни са били изнесени, г-н Цацаров отговори, че причината за това е, че сега са установени тези данни на базата на разследването.

Главният прокурор на Р България призова да се спре преекспонирането на смс-кореспонденция между Делян Пеевски и Цветан Василев. „Размяна на заплахи за убийство, размяна на есемеси с неизвестен подател, разбира се, но всеки предполага кой е и най-вече – размяна на сигнали. Извинявайте, но прокуратурата не може да си свърши нормалната работа от сигнали, които се разменят от Делян Пеевски и Цветан Василев. Хайде стига с този абсурден есемес театър! И в крайна сметка това е една сага, която умишлено се поставя от героите в тази сага и от някои други информационни герои в центъра на общественото внимание. Това ли е най-важното? Питайте ги тях с каква цел се прави. Питайте ги, аз не мога да предполагам. На мен като гражданин това ми омръзна. Ние всеки ден четем кой кого заплашил с есемес и образуваме проверки, и по нас валят сигнали”, заяви г-н Цацаров.

Той посочи, че за него са по-важни разследванията за трагедията във Варна и за атентата в Сарафово.

Водещи новини

Времето