След двумесечно разследване, Окръжна прокуратура - Бургас предаде на съд извършител на опит за убийство

След двумесечно разследване, Окръжна прокуратура - Бургас предаде на съд извършител на опит за убийство

Днес, 09.09.2015 г., Окръжна прокуратура – Бургас внесе обвинителен акт срещу Георги Андонов за опит за убийство на Галина Георгиева и за бягство от затвора.

Той е обвинен в това, че на 04 юли 2015 г. в гр. Бургас, в парк „Славейков“ е направил опит умишлено да умъртви Галина Георгиева, на 27 г. Престъплението е извършено, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин – с нож са причинени две прободни наранявания в гръдната кост, три прободни наранявания на гръдната мамила, две наранявания в дясна коремна половина, проникващи рани в двете ръце, порезно нараняване на лява подбедрица и прободно нараняване в областта на глутеуса. Не са настъпили исканите и целените от дееца последици – смърт на Галина Георгиева, тъй като на пострадалата е оказана своевременна, животоспасяваща и квалифицирана медицинска помощ – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, предл.трето и четвърто, т.12 предл.първо, вр.чл. 115, вр.чл.29, ал.1, б.”а ”, вр. с чл. 18, ал.1 предл. 2 от НК.

Георги Андонов е осъден на наказание 10 години и 10 месеца лишаване от свобода за убийство, което е изтърпявал от 26.12.2009 г. в Затворническо общежитие от открит тип към Затвора гр. Бургас. На инкриминираната дата Георги Андонов е бил в отпуск, разрешен за времето от 14.30 часа на 03.07.2015 г. и е следвало да се завърне до 14.30 часа на 05.07.2015 г. Самоволното отклонение на затворника от мястото на изпълнение на наказанието "лишаване от свобода“, представлява бягство на затворник, поради което на Андонов е повдигнато обвинение и за това, че на 05.07.20515 г. в 14.30 часа в гр. Бургас, като затворник е избягал, като не се е завърнал от месечен домашен отпуск - престъпление по чл. 297 ал.1 от НК.

Георги Андонов е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разпитани са 12 свидетели, сред които и очевидци на престъплението, 7 вещи лица са изготвили съдебно – медицинска експертиза, ДНК- експертиза, дактилоскопна експертиза, биологична експертиза и комплексна психологично-психиатрична експертиза. Иззети са ножът, с който са причинени нараняванията и множество веществени доказателства.

Водещи новини

Времето