Трима обвинени за контрабандни цигари, иззети в Локорско

Трима обвинени за контрабандни цигари, иззети в Локорско

На 15 септември 2015 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу трима участници в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на цигари без бандерол. Участниците в групата бяха задържани на 14 септември 2015 г. при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Пенчо Узунколев - ръководител на групата, Атанас Райков и Стоян Стоянов. Освен за участие в ОПГ (престъпление по чл. 321 от НК), обвинения са им повдигнати и за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол (по чл. 234 от НК).

Според събраните до момента доказателства групата е действала поне от май 2014 г. Контрабандно внасяните цигари са били складирани и разпространявани в различни селища на страната.

Участниците в групата са задържани след тримесечно проследяване на дейността им докато разтоварват контрабандни македонски цигари за 472 500 лв. от марките „Сити“, „Дрима“ и „МТ“ в складово помещение в Локорско.

Част от намерените цигари са били с бандерол на друга държава. Нелегалната стока е била укрита в каросерията на ТИР зад чували с чушки.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на тримата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 17 септември 2015 г. Специализираната прокуратура поиска от Специализирания наказателен съд да наложи на обвинените най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Делото по мярката за неотклонение е насрочено за 15 ч.