Окръжна прокуратура Русе внесе обвинителен акт срещу петима за отвличане и искане на откуп

Окръжна прокуратура Русе внесе обвинителен акт срещу  петима за отвличане и искане на откуп

Окръжна прокуратура-Русе внесе обвинителен акт срещу петима за отвличане на 36-годишна жена и искане на откуп в размер на 20 000 лв. от съпруга й - престъпление по  чл. 142, ал.3, т.5 от НК.  и по чл.142а ал.1 вр.чл.20 ал.2 от НК.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Йордан  Г., Гергина Г,  Румен Г, непълнолетните Симеон Г и Иво Г, за това, че на 15.09.2014 г. в гр.Русе, като съизвършители, отвлекли и противозаконно лишили от свобода Гинка С, от гр.Русе, като деянието е извършено от пет лица, с користна цел и освобождаването на отвлечената било поставено в зависимост от изпълнението на определено условие - съпругът й Ивайло С. да им даде сумата от 20 000 лева.

Срещу Гергина Г. е повдигнато обвинение и за това, че на същата дата отнела чужди движими вещи - пари в брой сумата от 400 евро /782.33 лв./, мобилен телефон марка „Самсунг”, лична карта и дамско портмоне, всичко на обща стойност 799.33 лева от владението на отвлечената, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребила за това сила - престъпление по чл. 198, ал.1 от НК.

Предстои Окръжен съд-Русе да насрочи разглеждането на делото.

Водещи новини

Времето