Една година и девет месеца ефективно за жена, измамила земеделец по обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново

Една година и девет месеца ефективно за жена, измамила земеделец по обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново

По внесен обвинител акт на Районна прокуратура Велико Търново Тодорка Т. е призната за виновна за извършена измама, при условията на продължавано престъпление и извършено повторно, в немаловажен случай - престъпление по чл. 210, ал.1, т.4 вр. с чл.209, ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 във вр.с чл. 28, ал.1 от НК. Наложеното наказание е лишаване от свобода за срок от три месеца при първоначален строг режим на изтърпяване.

Това престъпление Тодорка Т. е извършила в изпитателния срок на предходно свое осъждане за измама, за което й е било наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца.

Така общото наказание, което ще изтърпи Тодорка Т. е 1 година и 9 месеца лишаване от свобода при строг режим.

Съдът призна Тодорка Т. за виновна в това, че за времето от месец август 2013 г. до 18.02.2014 г. в град Полски Тръмбеш при условията на продължавано престъпление, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, през непродължителен период от време, с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала заблуждение у Георги Г. от същия град, в качеството му на земеделски производител, обработващ земи в близките землищата. Тодорка Т. се представила  за лицето  Слава А. от град Русе, чиито земи пострадалият обработвал, като на четири пъти поискала от него пари, като твърдяла невярното обстоятелство, че си е счупила крака, ще й сменят става и й трябват парични средства за лечението,  за пътуване до чужбина, за да прибере прахта на починалата си снаха, за повторно лечение и за пътуване от гр.Русе до с.Обединение. Тодорка Т. взела парите  на заем от земеделеца, като го уверявала, че средства ще бъдат компенсирани с прехвърляне на 3 декара обработваема земя в полза на Георги Г. По този начин му  причинила имотна вреда в размер на 2 500 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Велико Търново.

Водещи новини

Времето