След одобрено споразумение на Районна прокуратура-Русе: двама осъдени за кражба на вещи и противозаконно отнемане на лек автомобил

След одобрено споразумение на Районна прокуратура-Русе: двама осъдени за кражба на вещи и противозаконно отнемане на лек автомобил

Съдът одобри постигнатото от Районна прокуратура-Русе споразумение, с което двама мъже са осъдени за кражба на вещи  и противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство - престъпление по чл. 195 вр. чл. 194 от  НК  и   по чл. 346 от НК.

 Габриел Г. и  Светослав И.  се признаха за виновни и са осъдени за това, че през нощта срещу  01.05.2015 г., в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство – ключ, отнели чужди движими вещи и лични документи на обща стойност 280 лева. Вещите са откраднати от паркиран  лек автомобил „Ауди“, без  съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят. По същото време, отново в съучастие двамата  противозаконно отнели чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка „Ауди”, на стойност 1300 лева, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение да го ползват, като по-късно го оставили без надзор.

 Наложеното наказание на Габриел е една година и шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 ал. 1 от НК е отложено с четири години изпитателен срок.

Светослав е осъден на една година лишаване от свобода, което на основание чл. 66 ал.1 от НК се отлага с три години изпитателен срок.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.