По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа с постоянна мярка двама братя наркоразпространители

По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа с постоянна мярка двама братя наркоразпространители

По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа днес, 22 януари 2016 г., братята Живко и Никола Дончеви, които са обвиняеми за разпространение на наркотици – престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

При претърсване в дома на двамата братя във варненския квартал „Виница“ на 20 януари разследващите са открили и иззели електронна везна, пет найлонови пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, 4 пакетчета със семена с кафяв цвят, 2 пликчета с пико и празни найлонови пликчета. Направената експертна справка установила, че наркотичното вещество е марихуана с тегло от 29,84 г, семена от марихуана с тегло от 5,91 г и амфетамин с общо тегло от 8,66 г. По везната са установени следи от тетрахидроканабинол. Никола Дончев е задържан във фитнесзала в кв. «Виница», където разследващите са открили скрити в обувка няколко пакетчета с марихуана с тегло1,88 г.

По образуваното досъдебно производство от Окръжната прокуратура във Варна двамата братя са задържани за срок до 72 часа. Днес състав на Варненския окръжен съд уважи искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка "Задържане под стража" спрямо двамата наркоразпространители.

Водещи новини

Времето