Окръжната прокуратура във Варна протестира домашния арест на двама, обвинени в отвличане

Окръжната прокуратура във Варна протестира домашния арест на двама, обвинени в отвличане

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда протест срещу определените мерки за неотклонение „Домашен арест“ спрямо Георги Цветанов и Александър Колев, които са обвинени като съучастници в отвличането на варненеца Й.Р.  заедно с Антон Иванов, Евгени Димитров и Никола Николов. Тримата са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, наложена им от състав на Варненския окръжен съд в петък, 22 януари 2016 г.

Варненската окръжна прокуратура повдигна обвинение спрямо петимата за извършеното престъпление по член 142, ал. 3, т. 1, пр. 2, във връзка с ал. 2, т. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, като Евгени Димитров е обвинен и за грабеж на мобилния телефон и 90 лева от потърпевшия. 

Както съобщи пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна, на 14 януари т. г. варненецът Й.Р. гостувал в дома на обвиняемия Антон Иванов. След като си тръгнал от дома му, 29-годишният  Иванов решил, че му е откраднал таблетът и няколко породисти кученца. Според Иванов пострадалия му дължал и пари. Така Иванов и 28-годишният Евгени  Димитров решили на 16 януари да отвлекат Й.Р., а за целта извикали и познатите си 26-годишния Александър Колев, 30-годишния Георги Цветанов и 37-годишния Никола Николов.

Антон Иванов  повикал на среща Й.Р.  На уговореното място Й.Р. бил ударен с електрошок от Евгени, а след това натоварен в багажника на кола и отведен в дома на Антон Иванов.Там похитителите му го били едно денонощие. Отвлеченият успял да се спаси с бягство през прозореца и да уведоми полицията.

Утре, 26 януари 2016 г., състав на Апелативния съд ще разгледа внесения протест срещу по-леките мерки за неотклонение на Георги Цветанов и Александър Колев.