Потвърдиха мярката за неотклонение „Задържане под стража“ за наркодилър, разследван за разпространение на наркотици заедно с брат си

Потвърдиха мярката за неотклонение „Задържане под стража“ за наркодилър, разследван за разпространение на наркотици заедно с брат си

Разследваният за разпространение на наркотици Никола Дончев, който обжалва днес пред Апелативния съд определената му мярка за неотклонение „Задържане под стража“, остава в ареста, реши днес състав на Апелативния съд във Варна, след като Апелативна прокуратура оспори основателността на жалбата на обвиняемия и защити законосъобразността на наложената му с определение на Окръжния съд мярка за неотклонение.

Освен Никола, в ареста е и брат му Живко Дончев, който не обжалва задържането си под стража. Двамата братя са обвинени от Окръжната прокуратура във Варна за разпространение на наркотици – престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

При претърсване в дома им във варненския квартал „Виница“ на 20 януари разследващите са открили и иззели електронна везна, пет найлонови пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, 4 пакетчета със семена с кафяв цвят, 2 пликчета с пико и празни найлонови пликчета.

Направената експертна справка установила, че наркотичното вещество е марихуана с тегло от 29,84 г, семена от марихуана с тегло от 5,91 г и амфетамин с общо тегло от 8,66 г. По везната са установени следи от тетрахидроканабинол. Никола Дончев е задържан във фитнесзала в кв. "Виница", където разследващите са открили скрити в обувка няколко пакетчета с марихуана с тегло1,88 г.

Времето