Потвърдиха ареста на наркодилър, продавал наркотици от дома си във Варна

Потвърдиха ареста на наркодилър, продавал наркотици от дома си във Варна

Апелативната прокуратура във Варна представи днес пред съда нови свидетелски показания, че разследваният за разпространение на наркотици Ферди Али интензивно е продавал различни по вид наркотици директно от апартамента си на бул. „Владислав Варненчик“ във Варна. 36-годишният мъж обжалва пред въззивната инстанция определение на Окръжния съд във Варна, с което по искане на прокуратурата му беше наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Апелативният съд остави без уважение жалбата му против определението на Окръжния съд.

При полицейска акция, проведена миналата седмица, от апартамента на Ферди Али бяха иззети 32,32 г. хашиш, 3,36 г. хероин, 13,50 г. производни на амфетамин и две везни. Според свидетелските показания 36-годишният мъж продавал интензивно високорискови наркотични вещества директно от дома си в продължение на една година, въпреки че в апартамента живеели трите му деца и съпругата му.

Състав на Апелативния съд прецени основанията за задържането под стража на обвиняемия за престъпления по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс и събраните доказателства и направи извода, че към настоящия момент е обосновано предположението за авторството на престъпното деяние, както и че Ферди Али може да се укрие или да извърши друго престъпление. Поисканата по-лека мярка за неотклонение „Домашен арест“ от обвиняемия е недопустима, тъй като той ще я търпи в дома, където е продавал наркотиците, и може да изложи на риск децата и семейството си. 

Водещи новини

Времето