Районна прокуратура – Луковит предаде на съд по бързо производство, рецидивист откраднал кон за адвокатски хонорар

Районна прокуратура – Луковит предаде на съд по бързо производство, рецидивист откраднал кон за адвокатски хонорар

Районна прокуратура – Луковит внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу рецидивист, извършил поредна кражба - престъпление по чл.196 ал.1 т.1 вр.чл.194 ал.1 вр.чл.29 ал.1б.Б от НК.

Обвинението срещу Емил А. е за това, че на 21срещу 22.02.16 г. в с.Дерманци, Ловешка област, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – женски кон, неустановена порода, на 7 г., на стойност 1000 лв., собственост и от владението на мъж от същото село, без съгласието му, с намерение противозаконно да я присвои.

23-годишният рецидивист има регистрирани криминални прояви още като непълнолетен, осъждан е многократно за извършени престъпления, основно посегателствата против собствеността, като последната присъда - наказание 10 месеца лишаване от свобода при строг режим излежава в момента в Затвора-Ловеч.

На 21.02.2016 г. обвиняемият се намирал в с.Чомаковци, в дома на майката на жената си. От Затвора-Плевен се обадил „тъста му„ и му обяснил, че му трябват пари, за да си наеме адвокат. За целта Емил трябвало да открадне кон, който да предаде на определени хора. Обвиняемият познавал добре с.Дерманци и решил да открадне кон от там. Още същия ден, с автобус пристигнал в селото, изчакал до гробищата, за да се стъмни. Обиколил по улиците, в един от дворовете видял каруца и разбрал, че има кон. Влязъл в обора. С носената предварително юзда впрегнал кобилата и я извел. Коня яздил по пътя за с.Ракита, където попаднал на полицейски служители в РУ МВР Червен бряг, извършващи проверки във връзка зачестила битова престъпност. След разкриване на кражбата, кобилата била върната на собственика.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Луковит.