По искане на Районна прокуратура – Трявна съдът задържа рецидивист извършил кражба

По искане на Районна прокуратура – Трявна съдът задържа рецидивист извършил кражба

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Трявна и взе мярка задържане под стража по отношение на 57-годишен рецидивист, извършил кражба на вещи от селска къща - престъпление по чл.196, ал.1, т.2, във вр. чл.195, ал.1, т.4, във вр.  чл.194, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1 от НК.

 С постановление на прокуратура Станчо С. е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че на 07.03.2016 г. в с. Глутници, общ. Трявна, при условията на опасен рецидив, от постройка, чрез използване на лек автомобил „Рено 19”  и техническо средство - тесла, е отнел чужди движими вещи –  8 бр. метални ел.проводници с обща дължина около 103 м., метална верига с дължина 176 см., две метални тави, назъбен метален диск, дървено ренде и метален накрайник за горелка, всичко на обща стойност около 450 лева, от владението на мъж от гр. Трявна, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните на този етап от разследването доказателства и разпит на свидетелите може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението. Предвиденото от закона наказание за извършеното от него престъпление се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Обвиняемият е осъждан многократно и деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Съществува реална опасност  обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие в хода на наказателното производство.

 Поради което съдът прие за основателно искането на прокуратура и взе мярка задържане под стража.

Определението подлежи на обжалване пред окръжен съд.