Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Бургас за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняем за трафик на хора

Съдът уважи искането на Районна  прокуратура – Бургас за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняем за трафик на хора

На 31.03.2016 г., по искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Иван И. на 39 години – за престъпления по чл.159а, ал. 1 от НК и престъпления по чл.159в от НК /трафик на хора/.

Припомняме, че Иван И. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан по досъдебно производство за това, от началото на м.август 2015 г. до 29.03.2016 г. набрал и транспортирал в гр.Бургас, гр.Созопол, гр.Китен, к.к.”Слънчев бряг”, с.”Кошарица” четири жени, с цел да бъдат използвани за развратни действия - предоставяне на сексуални услуги на различни лица /проституция/, независимо от съгласието им -  престъпления по чл. 159а, ал. 1 от НК.

Иван И. е привлечен също и за това, че е използвал пострадалите от трафик лица, за развратни действия, независимо от съгласието им - престъпления по чл.159в от НК.

Съдът прие доводите на държавното обвинение, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването по делото продължава.