Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава две бързи производство за предложен подкуп на полицейски служители

Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава две бързи производство за предложен подкуп на полицейски служители

Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава две бързи производства за предложен подкуп на полицейски служители – престъпление по чл. 304а алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 9 април 2016 г. Зюлкиф Х. , на 27 г., в гр. Пазарджик, е предложил и дал подкуп от 55 лева на полицейски служител, за да не бъде отвеждан в сградата на РУ на МВР-Пазарджик заради извършена от него кражба на 8 април 2016 г. на дамско портмоне, което отнел от 25-годишна жена с намерение противозаконно да го присвои.

Служителят на МВР не е взел парите и е уведомил  разследващ полицай, който е пристигнал на местопроизшествието, и е бил извършен оглед и съставен протокол.

На 8 април 2016 г. А.К., на 16 г., в гр. Сърница, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, е предложил и дал парична облага от 30 лева на полицейски служител – автоконтрольор при РУ на МВР-Велинград, за да не извърши действие по служба – да не му състави акт за административно нарушение за това, че управлявал лек автомобил, марка „Мазда 323“,  без да притежава шофьорска книжка.

Служителят на МВР не е взел парите и е уведомил разследващ полицай, като е извършен оглед, разпит на свидетел и изготвен протокол.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик продължават процесуалните действия по двата случая.