Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на телесна повреда

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на телесна повреда

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Стефан Б., на 35 г., от гр. Пловдив, за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда – престъпление по чл. 124 ал. 1 във връзка с чл. 129 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обв. Стефан Б. е предаден на съд за това, че на 6 юни 2015 г. в гр. Пловдив е нанесъл удари в главата на 56-годишния Х.Х., който на 20 юни 2015 г. е починал от травмите си в болница в гр. Пловдив.

Същият ден обв. Стефан Б. и постр. Х.Х. се срещнали на строителен обект в район „Южен“ в гр. Пловдив.   Х.Х., който живеел в изоставен микробус наблизо, попитал собственика защо не е повикан и той да помага. След това започнал да разговаря с  работниците. В един момент към тях се приближил обв. Стефан Б., който без никакви обяснения директно нанесъл с юмруци два последователни удара в областта на лицето на Х.Х.

Пострадалият паднал назад по гръб и ударил главата си на настилката от мозайка. Обв. Стефан Б. си тръгнал, а един от работниците го догонил. Попитал го защо е постъпил така, а обвиняемият му казал да предаде на Х.Х. друг път да не го ругае.

Пострадалият бил откаран в болница, където му била извършена черепно-мозъчна операция, но въпреки положените медицински грижи, починал.

С постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив от 26 юни 2015 г. е разпоредена есхумация на трупа на Х.Х., която е била извършена на 1 юли 2015 г. и били назначени медицински експертизи. Вещите лица дали заключение, че смъртта на Х.Х. се дължи на тежка черепно-мозъчна травма и последвала двустранна бронхопневмония. По делото са разпитани 21 свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др.   

Водещи новини

Времето