Районна прокуратура – Габрово предаде на съд 28-годишен мъж за документно престъпление

Районна прокуратура – Габрово предаде на съд 28-годишен мъж за документно престъпление

Районна прокуратура – Габрово предаде на съд 28-годишен мъж, който, за да получи свидетелство за управление на МПС, подал неистински документ за завършено основно образование -– престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 308  ал. 2 във вр. с ал. 1  от НК.

Обвинението срещу Иван И. е за това, че на 16.12.2008 г. в гр. Габрово, пред сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР гр. Габрово съзнателно се ползвал от неистински официален документ за завършено образование – свидетелство за основно образование, издадено от ОУ „Христо Никифоров” гр. Ловеч, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

 Обвиняемият искал да получи свидетелство за управление на МПС, но нямал  завършено основно образование. Поради това от неизвестно лице се снабдил с документ за завършено  основно образование, на който бил придаден вид, че е издаден от директор на ОУ „Христо Никифоров” гр. Ловеч.

Въпреки, че съзнавал, че това е неистински официален  документ, обиняемият подал документи пред КАТ  за издаване на  свидетелство за управление на МПС, като представил неистинската диплома за завършено основно образование и впоследствие получил  шофьорска книжка.

           Предстои насрочване на делото за разглеждане пред Районен съд- Габрово.