Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняем и постанови задържане под стража за срок от 72 часа, спрямо британски гражданин за извършено убийство в с. Раданово

Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняем и постанови задържане под стража за срок от 72 часа, спрямо британски гражданин за извършено убийство в с. Раданово

Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняем и постанови задържане под стража за срок от 72 часа, спрямо  британски гражданин за извършено убийство в  с. Раданово, община П. Тръмбеш. По повод престъплението, днес беше даден брифинг от Окръжния прокурор Емил Денев и от директора на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Велико Търново се води досъдебно производство, за убийство на 68-годишна британска гражданка в с. Раданово.

Същата е обявена за издирване на 16.04.2016 г. в РУ – П. Тръмбеш, след получен сигнал от съседка, че не е виждала самотноживеещата британката Н. С. от няколко дни. Извършена е проверка в дома на изчезналата жена, като къщата е била заключена и без следи от взлом.

На 18.04.2016 г. в резултат на издирвателни мероприятия в старото корито на р. Янтра е открито тяло на жена, което е идентифицирано и е установено, че е на Н. С. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че смъртта е настъпила по насилствен начин, в резултат на нанесени травми по главата с твърд предмет. Иззети се веществени доказателства.

При проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението – британски гражданин Л.Ш. – съсед на убитата. Мъжът е направил пълни самопризнания, като подробно е описал механизма и мястото на извършеното престъпление.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 115 НК .

С постановление на Окръжна прокуратура – В. Търново лицето е задържано за срок до 72 часа. Искането за  вземане на постоянна мярка задържане под стража ще бъде внесено в съда утре, уточни Окръжният прокурор Емил Денев.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Велико Търново  действията по разследването продължават.